Ocean City

Ocean City on turismista elävä pikkuaupunki Atlantin valtameren rannalla Marylandin osavaltiossa, vajaan kolmen tunnin ajomatkan päässä Washington D.C.:stä. Se on myös yksi USA:n itärannikon suosituimmista rantalomakohteista sijaintinsa ansiosta; Ocean Citystä muutaman ajomatkan päässä on useita miljoonakaupunkeja.

Noin 7 000 asukkaan Ocean Cityssä (tunnetaan myös lyhenteellä OCMD) vierailee vuoden aikana noin 8 miljoonaa turistia, joista suurin osa suunta kaupungin hiekkarannoille ja teemapuistoihin kesäkuukausina.

Työnantajat ja työtehtävät

Edellisten kesien hyvien kesätyökokemusten ansiosta yhä useampi OC:n työnantaja haluaa palkata suomalaisia riveihinsä. Asiakaspalvelutehtäviä hotellissa, ravintolassa, kahvilassa ja huvipuistossa on tarjolla 7 työnantajalla (alla linkit työnantajien nettisivuille ja työnantajan tarjoama työtehtävä). 

Carousel Oceanfront Hotel: desk clerk
Carousel Oceanfront Hotel Food and Beverage: cashier
Dead Freddie’s Island Grill: host/hostess
Fager’s Island Restaurant: host/hostess ja food and beverage attendant
Jolly Roger Amusement Park: amusement park attendant ja cashier
Starbucks Ocean City: barista
The Grand Hotel: front desk clerk

Lue esittelyt kustakin työnantajasta ja työtehtävistä tästä (pdf).

Työn kesto, palkkaus

Työn kesto:
Kesäkausi alkaa perinteisesti Yhdysvalloissa toukokuun lopun pitkästä Memorial Day-viikonlopusta ja päättyy syyskuun alun Labor Day-viikonloppuun. Alkukesästä voi olla hiljaisempia työjaksoja, heinäkuusta syyskuulle on yleensä kiireistä ja tämän takia useimmat työnantajista vaativat, että työpanoksesi on oltava saatavilla Labor Day-viikonlopun yli. Aloituspäivän suhteen ei olla niin tiukkoja.

Töiden päättymisen jälkeen viisumi mahdollistaa 30 päivän matkustelun manner-Yhdysvalloissa.

Koska viisumisponsorin ohjelmamaksuun ei vaikuta alentavasti lyhyempi työskentelyaika,  kannattaa ottaa kokemuksesta kaikki mahdolliset viikot irti.

Palkkataso:
Tuntipalkkataso vaihtelee 12,50-14,00 dollariin, palkka maksetaan joko viikon tai kahden viikon välein. Kesän aikana tienaa työtehtävästä riippuen 5 000-6000 dollaria (kun työskentelee Memorial Daysta Labor Day-viikonloppuun), tällä summalla katat ohjelman kulut ja elämisen Ocean Cityssä.

Työtunnit:
Työtunteja kertyy  keskimäärin 32 tuntia/viikko. Jokaiseen työtehtävään on lyhyt koulutus kesän aluksi.

Asuminen

Asuminen järjestyy viisumisponsorin kautta. Asunnot ovat kävely- tai pyöräilymatkan päässä työpaikoista.

Kyse on soluasumisesta kalustetussa huoneistossa, jossa jaetaan huone 3-4 muun suomalaisen/ulkomaalaisen kanssa. Asunnoissa on perustavarat, kuten keittiövälineet ja liinavaatteet. Ystävykset / pariskunnat voivat asua yhdessä, vaikka eivät olisikaan samassa työpaikassa.

Vuokraa maksetaan 2400-2600 dollaria kesältä. Lisäksi kesän aluksi maksetaan 400 usd deposit-maksu, joka palautetaan kesän päätteeksi.

Vaatimukset

Asiakaspalveluhenkisyys:
Amerikkalaiset ovat tottuneet hyvään, hymyileväiseen asiakaspalveluun, jonka olennaisia osia ovat leppoisa small talk ja ”I’m here to serve you as best as I can”-asenne. Erityisesti tämä korostuu Ocean Cityn kaltaisessa kesäkaupungissa, jonne tullaan lomailemaan ja rentoutumaan.

Kielitaito: 
Arvioithan oman puhutun englanninkielen taitosi mahdollisimman realistisesti, kun mietit, mitkä työtehtävistä kiinnostavat sinua eniten.

Lisätietoa OCMD:sta

Sää kesäkuukausina:
Ocean Cityn kesäkuukausien keskimääräinen lämpötila on +25c. Lämpimintä on heinäkuussa, jolloin elohopea nousee päivittäin lähellä +30c. Kosteus tuo oman lisänsä lämpöön.

Liikkuminen: 
Asunnot ovat kävely- tai pyöräilymatkan päässä työpaikoista. Lisäksi Ocean Cityssä on ympäri vuorokauden toimiva bussiverkosto, johon koko päivän opiskelijalippu maksaa 3 dollaria.

Palvelut:
Kävelymatkan päässä ovat ruokakauppa, ravintoloita ja kahviloita sekä pankki. Lyhyen bussimatkan päässä mm. elokuvateatteri ja shopping mall.

Lähimmät kansainväliset lentokentät:
Baltimore (MA) ja Washington D.C.:ssa, josta matka jatkuu omatoimisesti bussilla Ocean Cityyn noin 5 tuntia (noin 50 dollaria).

Lisätietoa OCMD:sta:
www.oceancity.com
Ocean City Guide
Youtube: Ocean City, Maryland – An Ocean of Fun
Youtube: See OC

LIITY JÄSENEKSI

Pin It on Pinterest

Share This