Apurahat

Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto on tukenut 80-vuotisen historiansa ajan tuhansien suomalaisten opiskelumahdollisuuksia Yhdysvalloissa.

Nykyisin apurahasäätiö hallinnoi omien apurahojensa lisäksi kolmen organisaation Suomesta tulevia apurahahakemuksia; Björn Savén Finnish American Scholarship, American- Scandinavian Foundation (ASF) ja Thanks to Scandinavia (TTS). Vuosittain jaettavien apurahojen yhteissumma on noin 130 000 dollaria.

SAM apurahasäätiön stipendit on tarkoitettu SAM:n jäsenille kauppatieteitten ja tekniikan alan sekä humanististen tieteitten ja kulttuurin jatko-opintoihin ja/tai tutkimustyöhön amerikkalaisissa yliopistoissa ja korkeakouluissa. Hakijan tulee olla Suomen kansalainen. Apuraha tulee käyttää opintoihin kohdistuviin kuluihin eikä sillä voi kattaa esim. perheenjäsenen kuluja. Liity jäseneksi tästä.

Lukuvuoden 2023-24 apurahojen hakuaika on 1.12.2022-31.1.2023.

 

 

Björn Savén Finnish American Scholarship

IK Investment Partnersin perustajan, ruotsalaisen Björn Savénin nimeä kantava apuraha on tarkoitettu lahjakkaalle, suomalaiselle 23-30-vuotiaalle talouden, kauppatieteiden tai tekniikan jatko-opiskelijalle tai tutkijalle lukuvuoden 2023-24 opintoihin amerikkalaisessa yliopistossa. Apurahan suuruus on jopa 35 000 euroa, ja se tulee käyttää lukukausimaksuun ja opintoihin liittyviin kustannuksiin.
– apurahan suuruus: 1 x 35 000 EUR

The American-Scandinavian Foundation Award

The American-Scandinavian Foundationin (ASF) apurahat on suunnattu eri alojen jatko-opintoihin ja tutkimustyöhön amerikkalaisessa yliopistoissa.
– apurahan suuruus: myönnettyjen ASF:n apurahojen kokonaissumma on vuosittain noin 60 000 USD, joka jaetaan 3-4 apurahan saajan kesken.

Thanks To Scandinavia Scholarship

Thanks To Scandinavia –apurahat on tarkoitettu eri alojen jatko-opintoihin amerikkalaisissa yliopistoissa. Apuraha tulee käyttää lukukausimaksuun ja opintoihin liittyviin kustannuksiin.
– apurahan suuruus: 2 x 20 000 USD

SÄHKÖINEN APURAHAHAKEMUS JA SUOSITUSKIRJEET

Klikkaa tästä sähköiseen apurahakemukseen

Linkki avautuu The American-Scandinavia Foundation -sivulla olevaan hakemukseen. Sivulla tulee luoda ensimmäisellä kerralla tili ja tämän jälkeen voit täydentää hakemuksestasi ja lisätä liitteitä kirjautumalla tilillesi hakuajan puitteissa aina 31.1.2023 klo 23.59 saakka.

Voit hakea samalla hakemuksella kaikkia kolmea edellä mainittuja apurahoja, mikäli täytät niiden hakukriteerit. Apurahahakemus sulkeutuu automaattisesti 31.1.2023 klo 23.59.

Suosituskirje englanniksi
Voit lähettää sähköisen hakemuksen kautta sähköpostikutsun suosittelijoillesi. Suosittelija saa näin grants@amscan.org-osoitteesta automaattiviestin ja linkin, jonka kautta suosittelija palauttaa suosituksensa. Voit myös lähettää järjestelmän kautta suosittelijalle muistutusviestin, mikäli hän ei ole vielä palauttanut suositusta hakuajan loppumisen lähestyessä.

Automaattiviestin sisältö:
Your name is requesting a Letter of Recommendation for SAM apurahasäätiö / SAM Foundation Submission Form 2023-24. Our organization is using an automated system to help consolidate nomination forms. Please click here to submit your reference.

Thank you,
SAM Foundation, info@samsuomi.fi

Apurahan hakijan tulee varmistaa, että suosituskirjeet saapuvat hakuajan puitteissa. Suosituskirjeen kirjoittajina voi olla esimerkiksi professori, opettaja, työnantaja.

Tarvittaessa suosittelija voi toimittaa suosituksensa SAM apurahasäätiöön myös sähköpostitse 31.1.2023 klo 23.59 mennessä, info@samsuomi.fi

Voit hakea apurahaa, vaikka koulupaikkasi vahvistuisi vasta hakuajan päätyttyä. Kun apuraha myönnetään, tarkistamme, että olet hyväksytty apurahahakemuksessa listaamaasi amerikkalaiseen yliopistoon.

Apurahojen saajat selviävät toukokuuhun mennessä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan sähköpostitse onko stipendiä myönnetty vai ei.

Kaikki apurahat on tarkoitettu käytettäväksi vuoden kuluessa myöntämispäivästä. Niitä voivat hakea ainoastaan Suomen kansalaiset. Apurahan saajan on itse hoidettava opiskelupaikkaa sekä viisumia koskevat asiat.

Apurahasäätiöllä ei ole mahdollisuutta tukea USA:han suuntavaa palkatonta työharjoittelua.

Lisätiedot: Kirsi Rutonen, 040 522 9288 tai kirsi.rutonen@samsuomi.fi

LIITY JÄSENEKSI

SAM Magazine