Apurahat

Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto on tukenut 80-vuotisen historiansa ajan tuhansien suomalaisten opiskelumahdollisuuksia Yhdysvalloissa.

Nykyisin apurahasäätiö hallinnoi omien apurahojensa lisäksi neljän organisaation Suomesta tulevia apurahahakemuksia; Saara ja Björn Wahlroos -säätiön stipendi, Björn Savén Finnish American Scholarship, American-Scandinavian Foundation (ASF) ja Thanks to Scandinavia (TTS).  

Oletko pyrkimässä ja kaipaat sparrausta hakemuksen tekemisessä? Tutustua SAM:n mentoriohjelmaan klikkaamalla tästä. 

SAM apurahasäätiön stipendit on tarkoitettu lukuvuoden mittaisiin talous- ja kauppatieteiden, talousjournalismin, tekniikan alan sekä humanististen tieteiden ja kulttuurin jatko-opintoihin (maisteri- ja tohtoriopintoihin) ja/tai tutkimustyöhön amerikkalaisissa yliopistoissa ja korkeakouluissa.

Hakijan tulee olla SAM:n jäsen ja  Suomen kansalainen. Apuraha tulee käyttää opintoihin kohdistuviin kuluihin eikä sillä voi kattaa esim. perheenjäsenen kuluja. Liity jäseneksi tästä.

Lukuvuoden 2024-25 apurahojen hakuaika on päättynyt. Apurahojemme haku avautuu lukuvuodelle 2025-26 vuoden 2024 lopussa.

 

SAARA JA BJÖRN WAHLROOS -SÄÄTIÖN STIPENDI

Saara ja Björn Wahlroosin säätiön stipendi on tarkoitettu 23–30-vuotiaille lahjakkaille suomalaisille korkeakouluopiskelijoille, jotka suuntautuvat liiketalouden ja/tai talousjournalismin opintoihin ja suorittavat vähintään lukuvuoden mittaisia jatko-opintoja amerikkalaisissa yliopistoissa.

Stipendin määrä on enintään 40 000 euroa, joka on tarkoitettu ensisijaisesti lukukausimaksuihin ja niihin liittyviin akateemisiin kuluihin.
– Stipendin määrä: 1 x 40,000 EUR

Apurahan tarkempiin kriteereihin voi tutustua ohessa.

Björn Savén Finnish American Scholarship

IK Investment Partnersin perustajan, ruotsalaisen Björn Savénin nimeä kantava apuraha on tarkoitettu lahjakkaalle, suomalaiselle 23-30-vuotiaalle talouden, kauppatieteiden tai tekniikan jatko-opiskelijalle tai tutkijalle lukuvuoden kestäviin opintoihin amerikkalaisessa yliopistossa.

Apurahan suuruus on jopa 35 000 euroa, ja se tulee käyttää lukukausimaksuun ja opintoihin liittyviin kustannuksiin.
– apurahan suuruus: 1 x 35 000 EUR

Apurahan tarkempiin kriteereihin voi tutustua ohessa.

The American-Scandinavian Foundation Award

The American-Scandinavian Foundationin (ASF) apurahat on suunnattu eri alojen lukuvuoden kestäviin jatko-opintoihin (maisteri- ja tohtoriopinnot) ja tutkimustyöhön amerikkalaisessa yliopistoissa.

– apurahan suuruus: myönnettyjen ASF:n apurahojen kokonaissumma on vuosittain noin 60 000 USD, joka jaetaan 3-4 apurahan saajan kesken.

Apurahan tarkempiin kriteereihin voi tutustua ohessa.

Thanks To Scandinavia Scholarship

Thanks To Scandinavia –apurahat on tarkoitettu eri alojen lukuvuoden kestäviin maisteriopintoihin amerikkalaisissa yliopistoissa. Apuraha tulee käyttää lukukausimaksuun ja opintoihin liittyviin kustannuksiin.
– apurahan suuruus: 2 x 20 000 USD

Apurahan tarkempiin kriteereihin voi tutustua ohessa.

SÄHKÖINEN APURAHAHAKEMUS JA SUOSITUSKIRJEET

Klikkaa tästä sähköiseen apurahakemukseen

Linkki avautuu The American-Scandinavia Foundation -sivulla olevaan hakemukseen. Sivulla tulee luoda ensimmäisellä kerralla tili ja tämän jälkeen voit täydentää hakemuksestasi ja lisätä liitteitä kirjautumalla tilillesi hakuajan puitteissa aina 31.1.2024 klo 23.59 saakka.

Voit hakea samalla hakemuksella kaikkia neljää edellä mainittuja apurahoja, mikäli täytät niiden hakukriteerit. Apurahahakemus sulkeutuu automaattisesti 31.1.2024 klo 23.59.

Suosituskirje englanniksi
Voit lähettää sähköisen hakemuksen kautta sähköpostikutsun suosittelijoillesi. Suosittelija saa näin grants@amscan.org-osoitteesta automaattiviestin ja linkin, jonka kautta suosittelija palauttaa suosituksensa. Voit myös lähettää järjestelmän kautta suosittelijalle muistutusviestin, mikäli hän ei ole vielä palauttanut suositusta hakuajan loppumisen lähestyessä.

Automaattiviestin sisältö:
Your name is requesting a Letter of Recommendation for SAM apurahasäätiö / SAM Foundation Submission Form 2024-25. Our organization is using an automated system to help consolidate nomination forms. Please click here to submit your reference.

Thank you,
SAM Foundation, info@samsuomi.fi

Apurahan hakijan tulee varmistaa, että suosituskirjeet saapuvat hakuajan puitteissa. Suosituskirjeen kirjoittajina voi olla esimerkiksi professori, opettaja, työnantaja.

Tarvittaessa suosittelija voi toimittaa suosituksensa SAM apurahasäätiöön myös sähköpostitse 31.1.2024 klo 23.59 mennessä, info@samsuomi.fi

Voit hakea apurahaa, vaikka koulupaikkasi vahvistuisi vasta hakuajan päätyttyä. Kun apuraha myönnetään, varmistamme, että olet hyväksytty apurahahakemuksessa listaamaasi amerikkalaiseen yliopistoon.

Apurahan hakijan tulee ilmoittaa SAM apurahasäätiölle välittömästi, mikäli hakijan (rahoitus)tilanne muuttuu kevään aikana (esim. suunnitelmat/rahoitustarve muuttunut, koulupaikka ei vahvistunut). 

Apurahojen saajat selviävät viimeistään toukokuun aikana. Kaikille hakijoille ilmoitetaan sähköpostitse onko stipendiä myönnetty vai ei.

Kaikki apurahat on tarkoitettu käytettäväksi vuoden kuluessa myöntämispäivästä. Niitä voivat hakea ainoastaan Suomen kansalaiset. Apurahan saajan on itse hoidettava opiskelupaikkaa sekä viisumia koskevat asiat.

Apurahasäätiöllä ei ole mahdollisuutta tukea USA:han suuntavaa palkatonta työharjoittelua.

Lisätiedot: Markus Myllyniemi, 040 522 9288 tai markus.myllyniemi@samsuomi.fi

LIITY JÄSENEKSI

SAM Magazine