Kieli- ja tasotestit

Amerikkalaiset korkeakoulut käyttävät yhtenä opiskelijavaihdon kriteerinä standardoituja testejä.  Amerikkalaisten yliopistojen lisäksi myös monet muut oppilaitokset muun muassa Suomessa ja Euroopassa käyttävät näitä testejä opiskelijavalinnoissa.

SAM on amerikkalaisen SAT-testin tekninen järjestäjä Suomessa. Aiemmin testivalikoimassa ollut GRE muuttui digitaaliseen muotoon syksyllä 2023, lisätietoja GRE:n nettisivuilla.

SAT-testi muuttuu digitaaliseksi maaliskuussa 2023, mitä tämä tarkoittaa testiin osallistuvalle? 
Subject-testien ja SAT with Essay-osion järjestäminen päättyi kansainvälisesti kesäkuussa 2021.

SAT-testit Suomessa (suomeksi)
SAT tests in Finland (in English)

Yhteyshenkilö: markus.myllyniemi@samsuomi.fi tai 040-522 9288 (lomalla 1.7.-31.7.2024)

Huomaathan, että kieli- ja tasotestien testipaikka, Aalto-yliopisto, ei vastaa testitiedusteluihin. Aiheeseen liittyvät lisätiedustelut ainoastaan SAM:sta, markus.myllyniemi@samsuomi.fi tai 040 522 9288.

 

SAT-testit Suomessa

SAT on kriittistä lukutaitoa, matemaattisia taitoja sekä kirjoitustaitoa mittaava yleinen tasotesti, jonka avulla arvioidaan opiskelijan kykyä menestyä yliopisto-opinnoissa. Digitaalisen SAT-testin eri osioiden (reading, writing and language ja math) kokonaiskesto on noin 120 minuuttia.

Kansainväliset SAT-testipäivät lukuvuonna 2024 (suluissa viimeinen ilmoittautumispäivä, mikäli saatavilla*):
– syksy 2024: 24.8. (9.8.), 5.10. (20.9.), 2.11. (18.10.), 7.12. (22.11.)
– kevät 2025: 8.3. (21.2.), 3.5. (18.4.), 7.6. (22.5.)

*testi voi olla täynnä jo hyvissä ajoin ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.

Kun olet ilmoittautumassa / ilmoittautunut SAT-testiin, lue SAM:n nettisivuilla oleva ohjeistus, mitä testissä tulee ja saa olla mukana. 

 

Ilmoittautuminen SAT-testeihin

Yleistä testistä ja testipäivistä

– Amerikkalainen SAT-testiorganisaatio Collegeboard määrittelee kansainväliset testipäivät eikä meillä ole mahdollisuutta vaikuttaa niihin. Tämän takia testipäivä saattaa olla Suomessa juhlapäivä, kuten itsenäisyyspäivä tai koulujen kevätjuhlapäivä.
– Huomioithan, että testit voivat olla täynnä jo ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.  Jos sinun on tehtävä testi ehdottomasti tiettynä ajankohtana esim. toukokuussa, kannattaa ilmoittautua mahdollisimman ajoissa.
– Lisätietoja testipäivistä: http://sat.collegeboard.com/register/sat-international-dates
Kauanko testituloksen saaminen kestää?

Ilmoittaudu Collegeboardin nettisivuilla

Ilmoittautuminen testeihin osoitteessa www.collegeboard.org (Chrome-selaimen käyttö suositeltavaa). Ainoa maksutapa on luottokortti (ei Visa Electron). Testiä ei voi maksaa käteisellä.

Vinkki testiin ilmoittautujalle!

Your High School-listauksesta ei löydy kuin muutama suomalainen lukio. Valitse ”Outside the US”, Country-listauksesta ”Finland” ja paina ”Search for High Schools”. Tämän jälkeen alla tulee kolmen suomalaisen lukion nimi ja listauksen yläpuolella oikeassa reunassa on teksti ”Can’f find your high school?”. Valitsemalla tämän aukeaa pikkuikkuna, josta valitset ”My high school is not listed”.

Testipaikka ja -maksu

Testipaikka

– SAM:n hallinnoima SAT-testi järjestetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampus / Kandidaattikeskus (Otakaari 1 F, Espoo).

HUOM! Aalto-yliopisto ei vastaa SAT-testien ilmoittautumiseen liittyviin kysymyksiin. Näissä asioissa lisätiedustelut ainoastaan SAM:sta, markus.myllyniemi@samsuomi.fi tai 040 522 9288.

Testimaksu

103 USD (=SAT registration fee $60 + regional fee $43). Lisätietoja maksuista Collegeboardin sivuilla.

Testipäivänä

Ole testipaikalla, Aalto-ylipiston Kandidaattikeskuksen ovilla, klo 7.45. Myöhässä (klo 8 jälkeen) testipaikalle tulleita ei oteta testisaliin.

Sinulla tulee olla mukana Collegeboardin nettisivuilta printattu admission ticket, kuvallinen voimassaoleva henkilötodistus (kuten passi tai henkilökortti), kirjoitusvälineet sekä laskukone (jos testissäsi on matematiikka-osioita) sekä kannettava tietokone, johon on asennettu etukäteen Bluebook-ohjelma. Koska puhelinta tai älykelloa ei saa viedä testitilaan, toivomme, että jätät laitteen kotiin Collegeboardin ohjeistuksen mukaisesti.

Varaudu siihen, että testin alussa ohjeistukseen menee oma aikansa. Vaikka testipaikalla pitää olla klo 7.45, testiaika ei ala vielä tästä hetkestä vaan lähempänä klo 9.00.

Lue Collegeboardin sivuilta What to Expect on Test Date.

Lisätietoja testistä ja ilmaisia harjoitustehtäviä löytyy SAT:n kotisivuilta  sekä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin osoitteesta http://sat.collegeboard.com/help

LIITY JÄSENEKSI

SAM Magazine