mentoriohjelma

Yhdysvalloista opiskeluvaihdosta palaavat tuovat mukanaan osaamista, taitoja, ideoita ja verkostoja, joita suomalainen yritysmaailma ja yhteiskunta tarvitsevat. SAM-mentoriohjelma tuo yhteen Yhdysvalloissa opiskelusta kiinnostuneet ja mentorit, koska tarvitsemme tulevaisuuden osaajia ja johtajia, joilla on ulkomaankokemusta.

Yhdysvalloissa opiskelusta kiinnostunut 
Oletko pyrkimässä tai mietit hakevasi yhdysvaltalaiseen huippuyliopistoon ja kaipaat sparrausta hakemuksen tekemisessä?

Kun rekisteröidyt veloituksetta SAM-mentoriohjelmaan, saat kutsun ilmaiseen mentorointiin, jossa sinulle etsitään sopiva, samaa tai samankaltaista alaa opiskellut mentori. Mentoriltasi saat neuvoja muun muassa yliopiston hakuprosessista, kuten hakemuksien täyttämisestä, vinkkejä motivaatiokirjeen laatimiseen ja miten yliopiston haastatteluun tulisi valmistautua.

Syksyllä järjestetään vielä mentoroinnin päättävä yhteistapahtuma SAM-mentoriohjelman mentoroitaville ja mentoreille.

Kiinnostuitko?
* Laita meille viestiä info@samsuomi.fi -osoitteeseen. 

Mentoroinnista kiinnostunut
Oletko opiskellut yhdysvaltalaisessa yliopistossa ja nyt haluat jakaa kokemuksiasi ja tietojasi seuraavalle sukupolvelle? Hienoa, jos olet SAM-alumni, mutta se ei ole vaatimus.

Saat mentoroitavaksi henkilön, jolla on halu opiskella samalla tai samankaltaisella alalla kuin sinulla. Jopa 1-2 tunnin mentoroinnilla saamme vaikuttavaa tulosta. Tehtäväsi on neuvoa mentoroitavaasi tämän esittämissä kysymyksissä ja pohdinnoissa. Mentorointijakso starttaa keväällä ja kestää syksyyn saakka, mutta kahdenkeskisten mentorointisessioiden sopiminen jää mentorin ja opiskelijan väliseksi. Mentorointi voi tapahtua kasvotusten tai etänä.

Syksyllä järjestetään vielä mentoroinnin päättävä yhteistapahtuma kaikille mentoreille ja mentoroitaville. Mikään ei estä sinua pitämästä yhteyttä mentoroitavaasi tämän jälkeenkin ja toimimaan esimerkiksi tukena hakuprosessin aikana!

Kiinnostuitko?
* Laita meille viestiä info@samsuomi.fi -osoitteeseen.

Lahjoittajille
Haluatko olla varmistamassa, että Suomessa on jatkossakin kansainvälistä perspektiiviä omaavia huippuosaajia?

Tekemällä 500 euron kertalahjoituksena tuet yhden mentoroitavan osallistumista SAM-mentoriohjelmaan.

Mikäli haluat jättää vielä merkittävämmän kädenjäljen, voit harkita myös ryhtymistä apurahan lahjoittajaksi. Lisätietoa SAM apurahasäätiön nettisivuilta. 

SAM-mentoriohjelma on Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto SAM:n ja SAM apurahasäätiön yhteistyöohjelma.

katso nämä!

Like it or not, Yhdysvalloissa on yhä edelleen parhaat yliopistot – paneelikeskustelu 28.3.

1. tallenne: Miksi on tärkeää, että lähetämme suomalaisnuoria Yhdysvaltoihin hankkimaan kansainvälistä kokemusta? Keskustelijoina: Mikko Heinonen, Senior Partner, Hannes Snellman, Bengt Holmström, taloustieteilijä ja nobelisti, Massachusetts Institute of Technology MIT, Hanna-Leena Korteniemi, Pohjois-Amerikan yksikönpäällikkö, Ulkoministeriö ja Risto E.J. Penttilä, toimitusjohtaja, Nordic West
Office. Keskustelua moderoi SAM:n liittohallituksen puheenjohtaja ja Harvard Alumni Elina Lehtinen.

2. tallenne: Osio on suunnattu erityisesti korkeakouluopiskelijoille ja siinä keskitytään opiskeluun sekä hakuprosessiin liittyvään konkretiaan, jaetaan tuoreita kokemuksia USA:sta palanneiden opiskelijoiden kokemusten kautta. Keskustelijoina: Mira Hänninen, juristi, Neste, Henrik Ilvesmäki, arkkitehti ja brändistrategi, Studio Ilvesmäki, Antti Surma-Aho, tekniikan tohtori ja muotoilututkija ja Pirita Tolvanen, kuvittaja ja informaatiomuotoilija.

LIITY JÄSENEKSI

SAM Magazine