LAHJOITA NYT

Voit myös lahjoittaa suoraan Matching Fund -kampanjaan tilinumerolla FI21 1555 3000 1294 61 (varainkeruulupa RA/2023/1248).

SAM Suomi juhlii 80-vuotista taivaltaan julkaisemalla kaikille avoimen Matching Fund -varainkeruukampanjan

Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto (SAM) juhlistaa 80-juhlavuottaan käynnistämällä uuden kunnianhimoisen Matching Fund -varainkeruukampanjan , jonka kautta liitto pyrkii lähettämään 80 SAMbassadoria Yhdysvaltoihin tekemään ruohonjuuritason diplomatiaa ja toteuttamaan heidän omat amerikkalaiset unelmansa seuraavan kahden vuoden aikana. Stipendiohjelma pyrkii vahvistamaan Suomen ja Yhdysvaltojen välisiä kulttuurillisia, taiteellisia ja tieteellisiä siteitä.

Liitto kaksinkertaistaa lahjoituksesi Matching Fund -varainkeruukampanjassa

SAM ”matchaa” eli kaksinkertaistaa kaikki kampanjan aikana tehdyt lahjoitukset kumulatiivisesti aina 20 000 euroon asti. Lahjoititpa sitten 8 € tai 800 €, SAM matchaa lahjoituksesi, jolloin se tekee tuplasti hyvää.

80 vuotta, 80 SAMbassadoria, 80 tarinaa

Matching Fund -varainkeruukampanjassa ei ole kyse pelkästään numeroista vaan ennen kaikkea tarinoista. Lahjoittajien tuella SAM haluaa toteuttaa 80 suomalaisen lähettilään amerikkalaisen unelman lähettämällä 80 SAMbassadoria Yhdysvaltoihin vahvistamaan maidemme välisiä suhteita. Jokaisen SAMbassadoriksi valikoituvan matkan tarkoitus on erilainen, mutta heidän missionsa silti sama: uusien innovaatioiden synnyttäminen ja lisäarvon tuottaminen lähettiläiden kotiyhteisöissään.

Liity mukaan tekemään historiaa

Tule sinäkin mukaan juhlimaan kahdeksan vuosikymmentä jatkunutta yhteistyötä Suomen ja Yhdysvaltojen välillä. Lahjoituksesi ei ainoastaan mahdollista 80 SAMbassadorin amerikkalaisen unelman toteutumisen vaan on myös mukana mahdollistamassa uutta ruohonjuuritason diplomatian aaltoa maidemme välillä.

Matching Fund -stipendin hakukriteerit ja ohjeet

TARKAT HAKUKRITEERIT JULKAISTAAN, KUN STIPENDIN HAKUAIKA ALKAA.

Hakukelpoisuus:

 • Stipendi on tarkoitettu mihin tahansa Suomesta Yhdysvaltoihin suunnattuun kurssiin, koulutukseen, seminaariin tai tapahtumaan, kunhan sen teemana on tavalla tai toisella USA:n ja Suomen välisten suhteiden, kulttuurin, tieteen tai taiteen rikastuttaminen.
 • Stipendi ei kuitenkaan ole tarkoitettu turisti- tai työmatkoihin.
 • Hakijan tulee olla SAM:n jäsenyhdistyksen jäsen.
 • Stipendi on avoinna kaiken ikäisille henkilöille.

Hakemusprosessi:

Hakijan tulee toimittaa vapaamuotoinen hakemus, joka sisältää seuraavat tiedot:

 • Lyhyt kuvaus hakijasta.
 • Miksi olet kiinnostunut Yhdysvalloista?
 • Miksi haet juuri tähän koulutukseen, tapahtumaan tai tilaisuuteen?
 • Miten stipendin mahdollistama kokemus vahvistaa osaamistasi sekä taitojasi ja miten uskot sen vaikuttavan tulevaisuuteesi?
 • Miten kuulumasi jäsenyhdistys tai Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto (SAM) voisi hyötyä saamastasi stipendistä?
 • Matkan kokonaisbudjetti.

Stipendin suuruus ja ehdot:

 • Yksittäisen stipendin suuruus on 800€ per henkilö.
 • Stipendin saajan tulee toimittaa lyhyt kirjallinen raportti kuvineen kokemuksistaan kuukauden sisällä matkan päätyttyä. SAM:lla on oikeus julkaista raportti ja kuvat julkaisuissaan, viestinnässään ja markkinoinnissaan.

Aikataulu:

 • Stipendi avataan haettavaksi vuoden 2024 alussa.
Lisätiedot: Markus Myllyniemi, 040 522 9288 tai markus.myllyniemi@samsuomi.fi

LIITY JÄSENEKSI

SAM Magazine