Digitaalisuus tarkoittaa sitä, että testiin osallistuva
– ilmoittautuu SAT-testiin Collegeboardin nettisivun kautta, https://satsuite.collegeboard.org/sat/registration

– valitsee ilmoittautumisen yhteydessä test centerin, testikeskuksen. SAM:n hallinnoima testikeskus on Aalto-yliopiston Kandidaattikeskus Otaniemen kampukselle Espoossa. Testiä ei voi tehdä kotoa.

– lataa ilmoittautumisen jälkeen laitteeseensa Bluebook™ -sovelluksen. Lisätietoja sovelluksesta ja laitteesta:
https://satsuite.collegeboard.org/digital/help-center/students/bluebook https://bluebook.collegeboard.org/technology/devices/requirements
https://bluebook.collegeboard.org/technology/devices

-tutustuu halutessaan ilmaiseen harjoitusmateriaaliin Collegeboardin sivuilla: https://satsuite.collegeboard.org/digital/digital-practice-preparation/practice-tests

-testaa 5 päivää ennen testiä Bluebook™-sovelluksen toimivuuden ja printtaa/emailaa puhelimeensa ajantasaisen admission ticketin.
“If you’ve registered for an upcoming digital SAT administration, five days before your test date you’ll see your registration listed on the Bluebook™ homepage. You’ll need to complete exam set up, then the app will generate your admission ticket. From the screen in Bluebook, you can either email the ticket to yourself to present on your phone during check-in or print it to bring on test day.”

-tulee admission ticketissä mainittuun testikeskukseen testipäivänä klo 7.45. Mukana tulee olla

  1. yksi täyteen ladattu laite (kannettava tietokone tai tabletti), johon on asennettu Bluebook™ -sovellus. Halutessa mukana voi olla myös yksi ulkoinen hiiri ja hiirimatto. Tabletin käyttäjällä voi lisäksi olla yksi ulkoinen näppäimistö. *

  2. testilaitteen latausjohto ja/tai kannettava laturi, mikäli laitteen akku ei kestä täyteen ladattuna 3 tuntia. * Koska testiluokkien pöydissä ei ole pöytäkohtaisia pistorasioita, laite ei voi olla latauksessa koko ajan vaan lähtökohtana on täyteen ladattu laite, joka kestää 3 tuntia.
  3. admission ticket sähköpostissa / printattuna
  4. kuvallinen henkilötodistus. *
    https://satsuite.collegeboard.org/digital/what-to-bring-do/id-requirements
  5. lyijykyniä tai mustekyniä. Älä tuo omaa suttupaperia. Saat valkoista suttupaperia testipaikalla ja paperit kerätään pois testin päätteeksi.
  6. yksi laskukone, jota voi käyttää kokeen matemaattisessa osiossa. Bluebook-sovelluksessa on myös sisäinen laskin, joten ilmaa omaa laskintakin pärjää.
  7. Collegeboard-tilin käyttäjätunnus ja salasana Bluebookiin kirjautumista varten.

Lisäksi mukana saa olla
– käsidesiä ja (desinfioivia) puhdistusliinoja testipöydän puhdistamiseen. *
– äänetön kello. * Huomioithan, että kello ei voi olla puhelimen kello, koska puhelimet kerätään talteen testitilan eteen. Bluebook™ -sovelluksessa on sisäänrakennettu ajastin, joka kertoo tarkalleen, kuinka paljon aikaa on jäljellä.
– reppu/laukku eväineen (juomaa ja välipalaa taukoa varten).

* Ota testiin mahdollisimman vähän mitään ylimääräistä. Testitilaan saa viedä edeltävässä listauksessa *-merkityt tavarat. Kaikki muu (kuten reppu/laukku, eväät) jää tilan ulkopuolelle. Puhelimet kerätään testin ajaksi testitilan edessä olevalle pöydälle.

Teemme parhaamme varmistaaksemme, että tämä meillekin uusi testitilanne sujuu mahdollisimman sujuvasti ja ilman suurempia yllätyksiä. Pyydämme kuitenkin kärsivällisyyttä, mikäli maaliskuun ja toukokuun SAT-testeissä ilmenee yllättäviä tilanteita.

Lisätietoja digitaalisen SAT:n rakenteesta, https://satsuite.collegeboard.org/digital/whats-on-the-test
Miten testipäivä etenee? https://satsuite.collegeboard.org/digital/what-to-bring-do/what-to-expect
Ilmaista SAT-harjoitusmateriaalia: https://satsuite.collegeboard.org/digital/digital-practice-preparation