Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Helsinki: Yhdysvaltain historia yksissä kansissa – kirjailijahaastattelussa Markku Henriksson

22.3.2021 | 18:00 - 19:00

Mistä saapuivat Pohjois-Amerikan ensimmäiset asukkaat? Kuka järjesti Bostonin teekutsut? Miten saivat alkunsa kiitospäivä ja vappu? Entä miksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti?

Näihin ja lukemattomiin muihin kysymyksiin vastaa uunituore tietokirja, Markku Henrikssonin Tähtilipun maa – Yhdysvaltain alueen historia. Kirja on kattava perusteos, joka kertoo Yhdysvaltain alueen historian aina varhaisista intiaanikulttuureista vuoden 2020 presidentinvaaleihin asti.

SAM Helsingillä on ilo ja kunnia saada Markku Henriksson kirjailijahaastatteluun ja haluamme kutsua mukaan myös sinut! Tervetuloa seuraamaan webinaaria maanantaina 22.3. klo 18.00-19.00. Noin tunnin ajan keskustelemme Henrikssonin kanssa sekä hänen kirjastaan että Yhdysvaltain historiasta yleisesti. Tilaisuudessa myös yleisö pääsee esittämään kysymyksiä.

Tapahtuma on avoin kaikille SAM:n jäsenille ja se järjestetään virtuaalisesti Zoomissa. Ilmoittauduthan sunnuntaihin 21.3. mennessä. Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin ja -ohjeet sähköpostitse tapahtumapäivänä klo 15.00 mennessä.

Ilmoittaudu täällä. 

Markku Henriksson on Helsingin yliopiston Yhdysvaltain tutkimuksen McDonnell-Douglas-professori emeritus sekä Tampereen yliopiston Yhdysvaltain ja Kanadan tutkimuksen dosentti. Hän on ollut alusta alkaen mukana myös Turun yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen John Morton -keskuksen toiminnassa. Henriksson on kirjoittanut laajasti Yhdysvaltain ja Kanadan historiasta, kulttuureista ja alkuperäiskansojen asemasta ja esiintynyt usein asiantuntijana myös televisiossa ja radiossa.

Tiedot

Päivämäärä:
22.3.2021
Aika:
18:00 - 19:00

Tapahtumapaikka

Webinaari, online

Järjestäjä

SAM Helsinki