Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SAM Suomi: Kolonialismin jatkuvuudet ja perinnöt nykypäivänä -webinaari

6.10.2021 | 18:00 - 19:30

Spotlight USA: Embracing Diversity -webinaarisarja toteutetaan yhteistyössä Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto SAM:n ja The Finnish American Studies Associationin (FASA) kanssa. Webinaarit on tarkoitettu SAM:n ja FASA:n jäsenille. 4-osaisessa webinaarisarjassa keskustellaan suomeksi ja englanniksi Yhdysvaltoja puhuttavista ajankohtaisista teemoista kuten rasismi, salaliittoteoriat ja politiikan polarisoituminen.

Webinaari on osa Tutkitun tiedon teemavuotta. 

Yhdysvalloissa on poistettu katukuvasta viime vuosina lukuisia rasistiseen menneisyyteen liittyviä suurmiesten patsaita Black Lives Matter- liikkeen vaikutuksesta. Muuttaako patsaiden poistaminen historiaa? Entä miksi esimerkiksi Kansallismuseon Mesa Verde-kokoelman palauttaminen pueblo-alkuperäisväestölle oli merkittävä teko?

Asiantuntijamme Reetta Humalajoki (yliopistonlehtori, Turun yliopisto), Janne Lahti (dosentti, Helsingin yliopisto) ja Hanna Rask (tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto) keskustelevat muun muassa miten kolonialismin luomat rakenteet ja valtasuhteet ovat yhä läsnä amerikkalaisessa yhteiskunnassa ja miten hahmotamme menneisyyttä. Keskustelun moderoijana toimii Marko Korkeakoski.

Ilmoittautuminen päättyi 6.10. klo 14.20. Osallistumislinkki lähetetty ilmoittautuneille, kannattaa kurkata myös roskapostit. 

Osallistuminen on maksutonta SAM:n ja FASA:n jäsenille.
Jos et ole vielä jäsen, liittyminen käy helposti SAM:n ja FASA:n nettisivuilla.

Webinaari on verkkotapahtuma Teamsin kautta. Ilmoittautunut saa sähköpostiinsa linkin webinaaripäivänä klo 14 jälkeen, jonka kautta pääsee osallistumaan tapahtumaan. Osallistumista varten tarvitsee tietokoneen tai mobiililaitteen sekä toimivan nettiyhteyden.

Asiantuntijat: 
Reet­ta Hu­ma­la­jo­ki (Ph.D.) on yli­o­pis­ton­leh­to­ri Tu­run yli­o­pis­ton Poh­jois-Ame­ri­kan tut­ki­muk­sen John Mor­ton –kes­kuk­ses­sa. Hän tut­kii al­ku­pe­räis­kan­so­jen ak­ti­vis­mia ja po­li­tiik­kaa Yh­dys­val­lois­sa ja Ka­na­das­sa 1900-lu­vun puo­li­vä­lis­tä ny­ky­päi­vään ja toi­mi vuo­si­na 2017-2020 Suo­men Aka­te­mi­an tut­ki­ja­toh­to­ri­na. Lue Humalajoen SAM Magazinessa julkaistu artikkeli tästä. 

Jan­ne Lah­ti (do­sent­ti, fi­lo­so­fi­an toh­to­ri) työs­ken­te­lee Hel­sin­gin yli­o­pis­tos­sa Aka­te­mi­a­tut­ki­ja­na. Hän on eri­kois­tu­nut asu­tus­ko­lo­ni­a­lis­min, ra­ja­seu­tu­jen, Yh­dys­val­tain län­nen, Sak­san ko­lo­ni­a­lis­min ja Poh­jois­mai­sen ko­lo­ni­a­lis­min yli­ra­jai­seen ja glo­baa­li­his­to­ri­aan. Lue Lahden SAM Magazinessa julkaistu artikkeli tästä. 

Hanna Rask tekee Helsingin yliopistossa väitöskirjatutkimusta alkuperäiskansojen lapsiin kohdistuneen sulauttamispolitiikan perinnöstä Kanadan lastensuojelujärjestelmässä.

***

Tapahtuma on osa Tutkitun tiedon teemavuotta. 

Tiedot

Päivämäärä:
6.10.2021
Aika:
18:00 - 19:30

Tapahtumapaikka

Webinaari, online

Järjestäjä

SAM Suomi
Puhelin
0405229288
Sähköposti
info@samsuomi.fi