Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SAM Suomi: Ilmaston vai demokratian kriisi?-webinaari

25.5.2022 | 17:00 - 18:30

Spotlight USA: Embracing Diversity -webinaarisarja toteutetaan yhteistyössä Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto SAM:n ja The Finnish American Studies Associationin (FASA) kanssa. Webinaarit on tarkoitettu SAM:n ja FASA:n jäsenille. Webinaarisarjassa keskustellaan suomeksi Yhdysvaltoja puhuttavista ajankohtaisista teemoista kuten asekulttuuri, politiikan polarisoituminen ja ilmastonmuutos.

Ilmoittautuminen webinaariin on päättynyt. / 25.5.2022 klo 15.00.

Ilmastonmuutosta koskeva julkinen poliittinen keskustelu on Yhdysvalloissa yhtä aikaa erittäin politisoitunutta ja toisaalta polarisoitunutta. Julkiseen keskusteluun on otettu käyttöön ilmastonmuutosta hidastavien toimien kiireellisyyttä korostava ilmastokriisin -käsite, mutta ilmastonmuutoskeskustelussa huomio on usein vahvasti valtiotason päättäjien välisissä neuvotteluissa. Huomattavasti vähemmän huomiota kiinnitetään siihen, mitä tavalliset kansalaiset ilmastokriisiin suhtautuvat tai mitä fyysisessä ympäristössä itsessään tapahtuu.

Tätä tematiikkaa ovat pohtimassa historian apulaisprofessori, PhD Antero Holmila ja ympäristöhistorian väitöskirjatutkija Atte Arffman Jyväskylän yliopistosta. Keskustelua moderoi politiikan tutkija, YTT Anna Kronlund Jyväskylän yliopistosta.

Osallistuminen on maksutonta SAM:n ja FASA:n jäsenille. Jos et ole vielä jäsen, liittyminen käy helposti SAM:n ja FASA:n nettisivuilla.

Webinaari on verkkotapahtuma Teamsin kautta. Ilmoittautunut saa sähköpostiinsa linkin webinaaripäivänä klo 16 mennessä, jonka kautta pääsee osallistumaan tapahtumaan. Osallistumista varten tarvitsee tietokoneen tai mobiililaitteen sekä toimivan nettiyhteyden.

Asiantuntijat:
Atte Arffman työskentelee Jyväskylän yliopistossa historian ja etnologian laitoksella väitöskirjatutkijana,  erikoistunut ympäristöhistoriaan. Väitöskirjassaan Arffman tutkii luonnonilmiöiden politisoitumisen mekanismeja ja käyttää Yhdysvalloissa tapahtuneita hurrikaanikatastrofeja esimerkkitapauksena.

Tiedot

Päivämäärä:
25.5.2022
Aika:
17:00 - 18:30

Tapahtumapaikka

Webinaari, online

Järjestäjä

SAM Suomi
Puhelin
0405229288
Sähköposti
info@samsuomi.fi