Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SAM Suomi: Miten ymmärrämme USA:n asekulttuuria?-webinaari

23.3.2022 | 17:00 - 18:00

Spotlight USA: Embracing Diversity -webinaarisarja toteutetaan yhteistyössä Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto SAM:n ja The Finnish American Studies Associationin (FASA) kanssa. Webinaarit on tarkoitettu SAM:n ja FASA:n jäsenille. Webinaarisarjassa keskustellaan suomeksi Yhdysvaltoja puhuttavista ajankohtaisista teemoista kuten asekulttuuri, politiikan polarisoituminen ja ilmastonmuutos.

IIlmoittautuminen päättyi 23.3.2022 klo 16.05.

Vaikka Yhdysvalloissa kuolee vuosittain yli 38 000* ihmistä aseväkivallan seurauksena,  aseenkanto-oikeus nähdään siellä yksilön vapautena. Näistä kuolemista yli 60 prosenttia* on itsemurhia.  Yhdysvalloissa on 120,5 asetta sataa amerikkalaista kohti. Suomessa vastaava luku on 32,4, joka on yksi Euroopan korkeimmista määristä. (*luvut: US Centers for Disease Control and Prevention, 2019)

Miksi aseet ovat niin tärkeitä amerikkalaisille?

Tästä ja monesta muusta amerikkalaiseen asekulttuuriin liittyvistä aiheista ovat  keskustelemassa Benita Heiskanen (Pohjois-Amerikan tutkimuksen professori, Turun yliopisto) ja Mikko Saikku (Yhdysvaltain tutkimuksen McDonnell Douglas -professori, Helsingin yliopisto). Keskustelua moderoi Pekka Kolehmainen (Ph.D. kulttuurihistoria, Turun yliopisto).

ILMOITTAUDU WEBINAARIIN TÄSTÄ. 

Osallistuminen on maksutonta SAM:n ja FASA:n jäsenille. Jos et ole vielä jäsen, liittyminen käy helposti SAM:n ja FASA:n nettisivuilla.

Webinaari on verkkotapahtuma Teamsin kautta. Ilmoittautunut saa sähköpostiinsa linkin webinaaripäivänä klo 16 mennessä, jonka kautta pääsee osallistumaan tapahtumaan. Osallistumista varten tarvitsee tietokoneen tai mobiililaitteen sekä toimivan nettiyhteyden.

Tiedot

Päivämäärä:
23.3.2022
Aika:
17:00 - 18:00

Tapahtumapaikka

Webinaari, online

Järjestäjä

SAM Suomi
Puhelin
0405229288
Sähköposti
info@samsuomi.fi