Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SAM Suomi: Miten amerikkalainen vaalijärjestelmä toimii?-webinaari

3.9.2020 | 19:00 - 19:45

Torstaina 3.9. klo 18.00
Miten amerikkalainen vaalijärjestelmä toimii? Mitkä ovat sen suurimmat erot suomalaiseen järjestelmään?
Alustaja: Markku Henriksson, Helsingin yliopiston Yhdysvaltain tutkimuksen McDonnel-Douglas- professori emeritus

”Yhdysvaltain vaalijärjestelmä näyttää suomalaisittain usein varsin monimutkaiselta ja kummalliselta. Monimutkainen se onkin, sillä vaikka liittovaltio ja sen perustuslaki antavat vaalijärjestelmän raamit, kukin osavaltio voi päättää varsin vapaasti miten se vaalit järjestää. Kun samanaikaisesti vielä yleensä valitaan henkilöitä eri tehtäviin kuten vaikkapa liittovaltion presidentiksi, liittovaltion kansanedustajaksi, osavaltion kuvernööriksi, osavaltion kansanedustajaksi, mahdollisesti myös kunnanvaltuustoon ja jopa rankkuriksi, asia vielä entisestään mutkistuu.

Liittovaltion presidentin valitseminen osavaltioittain valitsijamiesten välityksellä juontaa juurensa Yhdysvaltain perustamisajoilta. Kaiken kaikkiaankin vaalijärjestelmä heijastelee aika hyvin yhdysvaltalaista federalismia, tasapainottelua väestön ja (osa)valtioiden vallan tasa-arvoisuuden välillä.”

Ilmoittautuminen:
Ilmoittaudu viimeistään 2 päivää ennen webinaaria, paikkoja on rajoitettu määrä.

Paikka:
Verkkotapahtuma. Ilmoittautunut saa sähköpostiinsa linkin 1 päivää ennen webinaaria, jonka kautta pääsee osallistumaan tapahtumaan. Tarvitset osallistumista varten tietokoneen tai mobiililaitteen ja nettiyhteyden.

Webinaari alkaa asiantuntijan/alustajan noin 30 minuutin puheenvuorolla, jonka jälkeen olemme varanneet 15 minuuttia aikaa kysymyksille.

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT. / päivitetty 2.9. KLO 19.00.

Tiedot

Päivämäärä:
3.9.2020
Aika:
19:00 - 19:45

Järjestäjä

SAM Suomi
Puhelin:
0405229288
Sähköposti:
info@samsuomi.fi

Pin It on Pinterest

Share This