Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Tampere: Valtiopäivämies Tokoi – isänmaan ystävä vai petturi

30.5.2024 | 18:00 - 20:00

Valtiopäivämies Suomen Senaatissa, kapinallinen ja kaksi kertaa kuolemaan tuomittu Oskari Tokoi eli vaiherikkaan elämänsä Kannuksesta Venäjän kautta Yhdysvaltoihin. Vuonna 2023 tuli kuluneeksi 150 vuotta hänen syntymästään.

Torstaina 30.5. klo 18.00 alkaen Oskari Tokoin pojanpoika LAURI O. TOKOI tulee vieraaksemme Tampereen Suomalaisen Klubin Marski-saliin kertomaan meille isoisänsä vaiheista Yhdysvalloissa. Tämä ajanjakso on Suomessa vähemmän tunnettu kausi hänen elämästään. Ennen Laurin esityksen alkua FT Rainer Smedman, joka on perehtynyt yksityiskohtaisesti Oskari Tokoin elämänvaiheisiin, kertoo hänen värikkäistä vaiheistaan Suomessa ja Venäjällä.

Lauri O. Tokoi on Houstonissa, Teksasissa asuva 74-vuotias eläkkeellä oleva myynti-insinööri ja yrittäjä. Hänen viimeisin yrityksensä valmisti ja suoritti erikoislaitteilla öljynporausalusten hormien ja putkistojen nuohouksia. Esityksessään hän keskittyy kertomaan Oskari Tokoista isoisänä ja amerikkalaisena vaikuttajana. Laurin esitys on englanninkielinen, mutta se tulkataan tarvittaessa suomeksi.

Koulutukseltaan Lauri on fysiikan insinööri ja psykologian kandidaatti. Hän työskenteli aluksi 33 v vieraan yrityksen palveluksessa ja sen jälkeen 10 v itsenäisenä yrittäjänä.

TERVETULOA!

Tiedot

Päivämäärä:
30.5.2024
Aika:
18:00 - 20:00

Järjestäjä

SAM Tampere
Sähköposti
tampere@samsuomi.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Tampereen Suomalainen klubi
Puutarhakatu 13
Tampere, 33210
+ Google Map