Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SAM Suomi: Uhkaavatko salaliittoteoriat demokratiaa ja yhteiskunnallisia rakenteita?

3.11.2021 | 18:00 - 19:30

Spotlight USA: Embracing Diversity -webinaarisarja toteutetaan yhteistyössä Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto SAM:n ja The Finnish American Studies Associationin (FASA) kanssa. Webinaarit on tarkoitettu SAM:n ja FASA:n jäsenille. 4-osaisessa webinaarisarjassa keskustellaan suomeksi ja englanniksi Yhdysvaltoja puhuttavista ajankohtaisista teemoista kuten rasismi, salaliittoteoriat ja politiikan polarisoituminen.

Webinaari on osa Tutkitun tiedon teemavuotta. 

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT 3.11. KLO 14.20.

QAnon on kattava salaliittoteoria, yhdistelmä lukuisia vanhempia salaliittoteorioita ja menneisyydestä tuttuja pelkoja ja ahdistuksia, joiden juuret ovat syvällä Yhdysvaltojen historiassa.

Miksi QAnonin kaltaisilla salaliittoteorioilla on kannattajansa Yhdysvalloissa? Mikä salaliittoteorioita yhdistää? Entä ketä ne hyödyttävät?

Aiheesta keskustelevat Outi Hakola (dosentti, Helsingin yliopisto), Niko Heikkilä (tohtorikoulutettava, Turun yliopisto) ja Tom Lippo (asianajaja, Washington D.C.).  Moderaattorina toimii Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Laura Saarikoski, joka työskenteli Yhdysvallat-kirjeenvaihtajana vuodet 2014-18.

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT 3.11. KLO 14.20.

Osallistuminen on maksutonta SAM:n ja FASA:n jäsenille.
Jos et ole vielä jäsen, liittyminen käy helposti SAM:n ja FASA:n nettisivuilla.

Webinaari on verkkotapahtuma Teamsin kautta. Ilmoittautunut saa sähköpostiinsa linkin webinaaripäivänä klo 14 jälkeen, jonka kautta pääsee osallistumaan tapahtumaan. Osallistumista varten tarvitsee tietokoneen tai mobiililaitteen sekä toimivan nettiyhteyden.

Panelistit:
Outi Hakola FT, Dosentti, työskentelee akatemiatutkijana alue- ja kulttuurintutkimuksen oppiaineessa Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimusintressinsä kohdistuvat mediaan ja populaarikulttuuriin sekä erityisesti kuoleman ja kuolemisen näkyvyyteen.

Niko Heikkilä on tohtorikoulutettavana Turun yliopistolla. Hänen asiantuntijuusalueisiinsa kuuluvat Yhdysvaltain historia ja yhteiskunnalliset liikkeet sekä ääri-ilmiöt 1960-luvulla. Heikkilän väitöskirja tarkastelee Ku Klux Klan- ja Mustat pantterit -liikkeitä ja FBI:n vastatiedustelua vuosina 1964 ja 1971 kulttuuristen merkitysten näkökulmasta ja yhteiskunnallisen muutoksen näkökulmasta.

Tom A. Lippo is a Finnish-speaking American lawyer. Educated at Yale, the University of Jyväskylä and Stanford Law School, he is the founder of FACT LAW, an international law firm established in 1985. FACT is the first law firm with offices in both Finland and the United States. Tom has been a lawyer in Washington, DC based on Capitol Hill for nearly 40 years.

***

Tapahtuma on osa Tutkitun tiedon teemavuotta. 

Tiedot

Päivämäärä:
3.11.2021
Aika:
18:00 - 19:30

Tapahtumapaikka

Webinaari, online

Järjestäjä

SAM Suomi
Puhelin
0405229288
Sähköposti
info@samsuomi.fi