Espoo

Ideoimme jäsenillemme monipuolista Amerikka-henkistä puuhaa useamman kerran vuodessa. Vuosien aikana olemme käyneet mm leipomassa cupcakeja, vierailleet Yhdysvaltojen suurlähetystöllä, tutustuneet yhdysvaltalaistaustaisen olutpanimon toimintaan sekä käyneet lukuisat kerrat USA-henkisissä teattereissa & konserteissa 🙂 Toimitamme myös sähköistä jäsenkirjettä, ilmoitathan sähköpostiosoitteesi jos et sitä vielä saa!

Koko jäsenistölle avoimia kokouksia järjestämme keväisin ja syksyisin, tervetuloa mukaan vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan!

Espoon Suomi-Amerikka Yhdistys on perustettu vuonna 1974 ja jäseniä vuonna 2022 on noin 300. Hallituksen puheenjohtajana toimii Olavi Lindholm ja muissa tehtävissä yhdeksän jäsentä.

Sähköposti: espoo@samsuomi.fi

 

TAPAHTUMAKALENTERI

LIITY JÄSENEKSI

hallitus

Hallituksen jäsenet kaudella 2020 – 2021 (uusi hallitus valittiin 3/2022)

Olavi Lindholm, Puheenjohtaja
Leila Sierla, Varapuheenjohtaja
Maija Valtonen, Sihteeri

Aakkosjärjestyksessä:
Reijo Lindroos
Raija Lumme
Taisto Nuutinen
Helen Ojanperä
Oski Ritoranta
Kaija Todd
Päivi Ukonmaanaho

Espoossa tapahtuu

Su 3.7.2022 4th of July picnic, Myllypuron baseball – stadion

Aurinkoisena heinäkuun sunnuntaina vietimme 4th of July – päivää yhdessä SAM Helsingin kanssa Helsingin Myllypuron baseball-stadionilla. Tapahtuma alkoi piknikillä nurmikentän laidalla, johon oli varauduttu mm omin eväin, viltein ja aurinkovarjoin. Paikalla oli myös vanha tuttumme Mike’s Diner myymässä meheviä hampurilaisia ja kylmiä juomia, mikäli omat eväät puuttuivat. Baseball-yhdistys opasti halukkaita softballin pelaamisessa ja myi pelivälineitä ja logovaatteita omalla ständillään. He hoitivat myös tapahtuman musiikin ja myöhemmin alkaneen baseball – pelin kuulutuksen. SAMin omalla ständillä tavattiin vanhoja ja uusia jäsentuttuja, arvuuteltiin lasikulhossa olleiden vaahtokarkkien määrää (123) ja nautiskeltiin runsaasta nyyttäri-jälkiruokapöydästä.

Päivä oli todella mukava, kiitos paljon kaikille mukanaolleille 🙂 !

 

Pe 27.5.2022 Top Gun: Maverick – jäsennäytös, Ison Omenan Lounge

Pääsimme näkemään kauan odotetun, vuonna 2019 kuvatun Top Gun – elokuvan ensimmäisten joukossa Ison Omenan Finnkinon Lounge-salissa. Istuinmukavuuden ollessa maksimaalinen nautimme popcornit/karkit ja virvoitusjuomat elokuvaa katsoessamme. Jos katsomon penkit olisivat kuin Amerikan California Adventuressa, ne olisivat tutisseet, jylisseet ja ampaisseet suoraan taivasta kohti mahtipontisen elokuvan mukana. Kuvissa elokuvan jälkeisissä tunnelmissa hallituksesta Olavi, Maija, Leila & Oski sekä Tom. Suurkiitos kaikille mukana olleille jäsenillemme!

 

 

Ti 15.3.2022 Sääntömääräinen kevätkokous, Tapiolan Järjestöjen Talo

Sääntömääräinen kevätkokous pidettiin tutussa kokouspaikassamme Tapiolassa. Kaudella 2022-2023 jatkaa tuttu hallituksemme aiemmilta vuosilta. Kokoustarjoiluina meillä oli Deliberi7:sta tilattuja amerikkalaisittain täytettyjä bageleita sekä niin ikään jenkkihyllystä valittuja virvokkeita.

To 25.11. 2021 Thanksgiving Dinner, Ravintola Perho

Marraskuun 3. torstaina vietimme Kiitospäivää Ravintola Perhon perinteisellä kalkkuna-illallisella. Mukana oli lähemmäs 20 jäsentä, joukossa sekä vanhoja että uusia tuttavuuksia 🙂 Arvoimme illallisen aikana Kamala Harriksen uutuusteoksen Totuuden puolella ja arpaonni suosi tällä kertaa Maija A.:ta Espoosta. Onnea & hyviä lukuhetkiä 🙂 ! Kiitos kaikille mukana olleille!

Ke 17.11.2021 Syyskokous, Tapiolan Järjestöjen Talo

Sääntömääräinen syyskokous pidettiin tutussa kokouspaikassamme Tapiolassa. Kokouksen päätteeksi hallituksen jäsenet saivat omat SAM Espoo – hupparit edustusta varten 🙂 Kuvissa hallituksesta Päivi ja Oski.

Pe 5.11. Drive in – näytös

Sateisena marraskuisena perjantai-iltana katsoimme Halloween – hengessä kauhukomedia Beetlejuice-elokuvan Amerikan malliin autokatsomoista Espoon Metro Areenan parkkipaikalla. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä SAM Helsingin kanssa ja houkutteli paikalle sekä jäseniä että uusia tuttavuuksia. Woo – Hoo ???????

Ma 4.10.2021 Jäsennäytöksenä James Bond

Vihdoin lokakuussa pääsimme toteuttamaan odotetun jäsennäytöksemme, kun James Bond No Time To Die – elokuva saapui Suomeen. Saimme käyttöömme Ison Omenan Finnkinon 102-paikkaisen salin ja ovelta 32 jäsentä saivat mukaansa popparit, juomat, SAM Espoon-kangaskassin, kynän ja matkalaukkutagin. Oli todella kiva nähdä teitä kaikkia ja myös itse leffa oli hyvä ?????? Kiitos! Kuvissa Heidi & James. 

La 3.7.2021 4th of Julyn piknik ”Baseball & Burgers” Kilon tekonurmella

Helteisenä (+30) heinäkuun ensimmäisenä lauantaina järjestimme yhteistapahtuman SAM Hgin kanssa Espoon Kilon tekonurmella. Paikalla oli yhdistysten edustajia, jaossa SAM Espoon kyniä ja matkalaukku-tageja, viereisellä kentällä pelattiin baseballia (Fat Lizard Leaguen turnaus) ja Happy Days – street food – vaunu tarjoili Miami-henkisiä burgereita, hot dogeja ja juustokakkua letkeän musiikin tahdissa. Yhdistyksen järjestämän Arvaa vaahtokarkkien määrä – kilpailun voitti espoolainen Daniel (oikea vastaus on 134), onnea! 🙂 Palkinto (Ismo ja Angelika Leikolan kirja ”Suo, kuokka ja Hollywood”) on toimitettu voittajalle.

Pe 27.11.2020 Kiitospäivän illallinen, Ravintola Perho

SAM Espoon perinteistä Kiitospäivän illallista nautittiin tutussa paikassamme Ravintola Perhossa Helsingissä. Mukana illallisella oli kymmenkunta jäsentä ja menu oli meille tuttu & mieluinen eli kurpitsakeittoa, kalkkunaa ja bataattimuhennosta sekä omenapiirakkaa 🙂 Arpaonni suosi tällä kertaa Kaarlea, kiintoisia lukuhetkiä Michelle Obaman Minun tarinani – kirjan parissa 🙂 !

Pin It on Pinterest

Share This