Saara ja Björn Wahlroosin säätiö ja Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton (SAM) julkaisevat uuden stipendin taloustieteen ja -journalismin opintoihin

Saara ja Björn Wahlroosin säätiö tulee seuraavan viiden vuoden aikana tukemaan yhteistyössä SAM apurahasäätiön kanssa lahjakkaiden suomalaisten korkeakouluopiskelijoiden jatko-opintoja amerikkalaisissa yliopistoissa.

Ensimmäinen stipendi lukuvuodelle 2024–25 tulee hakuun joulukuussa 2023. Saara ja Björn Wahlroos säätiön -stipendi on tarkoitettu rahoittamaan taloustieteen ja/tai talousjournalismin maisteri- ja tohtoriopintoja. Säätiö on jo entuudestaan tukenut yli kaksikymmentä vuotta post-PhD opintoja ja tutkimusta, mutta toivoo nyt tämän yhteistyön mahdollistavan myös nuorempien opiskelijoiden jatko-opintoja Yhdysvalloissa.

”Toivomme, että jatko-opiskelijat saavat stipendin kautta mahtavan mahdollisuuden laajentaa heidän akateemista ja kansainvälistä perspektiiviään maailman parhaimmissa yliopistoissa. Samalla Saara ja Björn Wahlroosin säätiö toivoo, että tästä tulee pitkä ja menestyksekäs yhteistyö SAM:n kanssa”, sanoo säätiön johtaja Nina Wahlroos-Grader.

Lisätietoja:
Lena Grenat
Lena.grenat@samsuomi.fi
040 668 9998