SAM Lappeenranta vanhemmat tapahtumat

Tapahtumia vuonna 2017

Kiitospäivän päivällinen herkullisine kalkkunoineen, lisukkeineen ja jälkiruokineen nautittiin 24.11. klo 18 nyt jo toisen kerran My Bakery Cafessa.
 
Poni – koira -päiväkotitapahtuma 17.10.2017
Perinteinen päiväkotivierailu tehtiin tänä vuonna Pontuksen uuteen päiväkotikouluun. Lapset saivat kokeilla poneilla ratsastusta ja helliä ihania koiria.
Infotilaisuus jatko-opiskelijoiden kesätyöohjelmasta ja apurahoista Yhdysvaltoihin oli 28.9.2017 klo 18. Paikkana oli ME-talo. Tietoa jakamassa oli SAM:n toiminnanjohtaja  Lena Hartikainen. Tilaisuuteen oli vapaa pääsy ja tarjoilua.

Amerikkalaisiin viineihin tutustuimme Lari- Pekka Ruotsin johdolla 5.5. klo 18 Marttakeskuksen tiloissa,Valtakatu 45. Tietoa saatiin Amerikan merkittävimmistä viinialueista, ruuan ja viinin yhdistämisestä ja tietysti myös maistelimme viinejä. Mukaan mahtui 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Jäsenille tilaisuus oli ilmainen ja muille 28 €.

Sääntömääräinen vuosikokous oli 6.4.2017 klo 18 kahvila Aleksanterissa, Valtakatu 42.

Tapahtumia vuonna 2016

 
Kiitospäivän päivällinen 24.11.
Perinteinen amerikkalainen kiitospäivän päivällinen nautittiin My Bakery Cafessa, Toikankatu 6-8. Päivällisen ruokalistalta löytyivät kaikki tyypilliset amerikkalaisen kiitospäivän aterian antimet. (Lehtijuttu aiheesta löytyy sivun alalaidasta.)

Kolme eteläkarjalaista yhdistystä osallistui yhteiseen Kiitospäivän viettoon. Kuvassa Kiitospäivän puffetpöydän ääressä Lappeenrannan Suomi-Amerikka yhdistyksen puheenjohtaja Ritva  Louhiranta, Karjalan Paistinkääntäjät ry:n vouti Heikki Koskinen ja Karjalan Keittiömestareiden puheenjohtaja Ulla Liukkonen.

Poni-koiratapahtuma 27.9.2016 Lauritsalan päiväkodissa
Tapahtuma järjestettiin nyt neljättä kertaa.
Tilaisuus onnistui yli odotusten, kun yli 100  lasta osallistui ponilla ratsastukseen tai sitten koirien hellintään.
 

Tapahtumia vuonna 2015

Poni-koiratapahtuma 27.10.2015 Leirin päiväkodissa

Tarjolla oli sekä poniratsastusta että koirahellintää. Ihan kaikki lapset eivät uskaltautuneet ratsastamaan, mutta uskalsivat kuitenkin kokeilla, miltä tuntui istua poni Maxin selässä. Oli hienoa nähdä taas se ilo ja into lasten silmissä ja olemuksessa, kun voittaa pelkonsa ja uskaltaa. Tärkeä lisävaruste ratsastuksen tunnelman luomisessa oli tietenkin ratsastuskypärä ja cowboyhattu. Ihan onnistuneelta valinnalta vaikuttivat myös lähestyvästä juhlasta muistuttavat hieman pelottavat halloweenkarkit.

Ratsastusvuoroa odotellessa sai sitten helliä vanhaenglannin lammaskoira Marttaa tai pientä ja suloista Coton de Tulear-rotuista Anttia. Yhdistyksen taloudenhoitaja Ulla Hellman ja hallituksen jäsen Aimo Hellman olivat tällä kertaa valinneet ne monista koiristaan lapsia ilahduttamaan.

Tilaisuus onnistui toiveiden mukaisesti ja noin 50:llä 3-5 vuotiaalla oli hauskaa kerrottavaa kotiväelle päivän tapahtumista. Oman kiitoksen onnistumisesta ansaitsee Leirin päiväkodin henkilökunta, jonka suhtautuminen tapahtumaan oli erittäin positiivinen.

Matkailuilta   8.10.2015 klo 18, ja paikkana oli Palvelukeskussäätiön kokoustila Perillistenkatu 3. Nanna Katavisto johdatteli kuvin ’Matkan Yhdysvaltoihin; Hooverin padon ylle, Las Vegasin Stripille, Lemmenlaivan kapteenin tähtiseremoniaan, Amerikan Tanskaan, itsenäisyyspäivää juhlimaan… Kuvien lomassa oli myös matkailuvinkkejä ja osallistujat saivat esittää kysymyksiä. Tilaisuudessa oli tarjoilua ja lisäksi osallistujille jaettiin ilmainen’ Welcome to America matkaopas’.Tilaisuudessa oli mahdollisuus  ostaa myös elokuvasarjalippuja 7€:n omakustannushintaan.

Tapahtumia vuonna 2014

Poni-koiratapahtuma   13.10.  2014 Kanavansuun päiväkodissa.

Matkailuilta to 10.4. klo 18. Aiheena ’Nojatuolimatka Alaskaan, lumen ja jään maahan’. Jäisiin tunnelmiin yleisön johdatti Nanna Katavisto (Liiton varapj. 2000–2011). Hänen suuri intohimonsa on Alaska, mutta hänellä oli  tietoa myös monista muista USA:n matkailukohteista. Tarjoilua ja lisäksi osallistujille ilmainen’ Welcome to America matkaopas’. Mahdollisuus oli myös ostaa elokuvasarjalippuja 7€:n omakustannushintaan. Paikkana Palvelukeskussäätiön kokoustila Perillistenkatu 3 (sisäänkäynti Mutkakatu 7).

Kansainvälinen Naistenpäivänjuhla la 8.3. klo 15 Lappeenrannan Palvelukeskussäätiö Kauppakatu 58. Järjestettiin yhdessä muiden ystävyysseurojen kanssa, ohjelmaa, kahvitarjoilu ja kukitus. Tilaisuuteen oli vapaa pääsy myös miehillä.

Tapahtumia vuonna 2013

Kansainvälinen lounas 17.11.2013
Lappeenrannan Suomi-Amerikka yhdistys yhdessä Lappeenrannan muiden ystävyysseurojen kanssa järjesti Kansainvälisen lounaan  sunnuntaina 17.11.2013 Lönnrotin koululla. Lounaan lisäksi oli arpajaiset ja myynnissä  7€:n elokuvalippuja  ja Suomi-Venäjäseuran suolakurkkuja ja hapankaalta.
Poni- ja koiratapahtuma Kesämäen päiväkodilla
21.10. yhdistys järjesti poni- ja koiratapahtuman Kesämäen päiväkodilla. Päiväkotilapsia ilahduttamaan oli hankittu  lapsiystävällinen poni Max, jolla lapset pääsivät ratsastamaan cowboyhattu päässään ja lisäksi  Vanhaenglanninlammaskoira ’Kendo’ ja  Coton de Tulear rotuiset Åke ja Antti, jotka kuuluvat  hallituksen  jäsenten Ulla ja Aimo Hellmanin omistukseen.

Amerikkalaisen jalkapallon ystävillä oli mahdollisuus tutustua Rajaritarit ry:n tarjoamana joukkueen kotipeleihin Lauritsalan urheilukentällä 14.7. tai 21.7.
Sunnuntaina 15.9.klo 12-15 Imatralla Avia Sport Areenalla järjestettiin kokeilupäivä ns. Draft Day, jolloin kaikki halukkaat saattoivat tutustua amerikkalaiseen jalkapalloon.Tilaisuudessa pääsi tutustumaan amerikkalaisen jalkapallon eri pelipaikkoihin, pelin yksityiskohtiin ja varusteisiin.

Naistenpäivän juhlatuokio perjantaina kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. klo 18.30 Momentissa, Raatimiehenkatu 18.
Tilaisuus järjestettiin yhdessä muiden ystävyysseurojen kanssa. Juhlatuokiossa esiintyivät mm. muusikko Larry Price, Mervi Kansonen, joka lausui runojaan ja lisäksi kuultiin venäläistä romanssimusiikkia. Tilaisuudessa oli kahvitarjoilu ja naiset saivat ruusun. Tilaisuuteen oli vapaa pääsy myös miehillä.

Ystävänpäivätapahtuma 14.2.2013 klo 18. Yhdistys oli mukana järjestämässä Ystäväiltaa Momentissa, Raatimiehenkatu 18, Lappeenranta. Ohjelmassa oli mm. ystävänetsintää ja tutustumista uusiin ystäviin sekä kakkukilpailu maistajaisineen.

Matkamessut Helsingin Messukeskuksessa 19.1.2013.Matkan järjesti Suomi-Venäjäseura linja-autolla. Matkan hinta 30 € aikuiset ja 10 € alle 16 vuotiaat (sisältää sisäänpääsyn ja matkan)

Tapahtumia vuonna 2012

Kansainvälinen lounas

Lappeenrannan Suomi-Amerikka yhdistys yhdessä Lappeenrannan muiden ystävyysseurojen kanssa järjesti Kansainvälisen lounaan su 18.11.2012 Lönnrotin koululla. Lounaan lisäksi oli arpajaiset ja teatterinjohtaja Jari Juutinen kertoi Myrskyluodon Maija -musikaalista. Tarkemmat tiedot mm. menu löytyvät sivun alalaidassa olevasta kv-lounaan 2012 mainoksesta.
Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Bruce J. Oreckin vierailu. Lappeenrannan Suomi-Amerikka yhdistys yhdessä Lappeenrannan teknillisen yliopiston(LUT) kanssa järjesti Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Bruce J. Oreckin vierailun Lappeenrantaan 15.10.2012, klo 12.00-17.00. Suurlähettiläs tutustui mm. LUT:n toimintaan ja klo 15.30-17.00 oli Open Forum , johon yleisöllä oli vapaa pääsy. Open Forumissa Suurlähettiläs Oreckin aiheena oli :” U.S.Presidential elections and current economic crisis.” Yleisöllä oli lisäksi mahdollisuus kysymyksiin.

Viini-ilta teemalla ”Amerikka ja Eurooppa viinilasissa” 27.09.2012 klo 18-21 Vakuutusyhtiö IF :n tiloissa, osoite Sammonkatu 1, Lappeenranta. Mukaan mahtui 20 ensin ilmoittautunutta jäsentä. Tilaisuudessa ei ollut maksua tarjoilusta. Viineihin tutustutti viiniasiantuntija Pentti Teräslahti viiniseura Saimaan Munskänkarna ry:stä.