Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Helsinki: Kirjallisuuspiirin 10-vuotisjuhlatapahtuma

8.4.2024 | 17:30 - 18:30

Tervetuloa juhlimaan SAM Helsingin kirjallisuuspiirin 10-vuotisjuhlaa! 

Tänä vuonna juhlistamme SAM Helsingin kirjallisuuspiirin kymmenvuotista taivalta erityisellä tapahtumalla, joka on omistettu Pulitzer-palkitulle yhdysvaltalaisrunoilijalle William Stanley Merwinille (1927-2019). Kirjallisuusilta järjestetään 8.4. klo 17.30-18.30 Arkadia International Bookshopissa (Nervanderinkatu 11, 00100 Helsinki).  

Tapahtumassa tutustumme W. S. Merwinin inspiroivaan elämään ja vaikuttavaan tuotantoon. Merwin oli amerikkalainen runoilija sekä buddhalainen ekofilosofi ja ekoaktivisti. Hän julkaisi 26 runoteosta, ja hänet palkittiin kahdesti runouden Pulitzer-palkinnolla.  

Vieraanamme tapahtumassa on kustantaja Tommi Parkko, joka on tunnettu käännösrunouden kustantamon Kustannusliike Parkon perustajana. Hän haastattelee Kimmo Räntilää, kirjailijaa, kääntäjää ja käsikirjoittajaa, jonka runovalikoima W. S. Merwin: Siriuksen varjo ja muita runoja on julkaistu Kustannusliike Parkon toimesta vuonna 2023. Parkko ja Räntilä syventyvät keskustelussaan W. S. Merwinin vaikutukseen niin amerikkalaisessa runoudessa kuin maailmanlaajuisestikin. 

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta ilmoittautumiset toivomme sähköisellä lomakkeella, jotta voimme varata riittävästi kahvitarjoilua kaikille osallistujille. 

Ilmoittaudu tästä >> 

Liity seuraamme juhlistamaan kirjallisuuspiirin 10-vuotismerkkivuotta ja tutustumaan yhdysvaltalaisen runouden suuriin nimiin!

W.S. Merwin: Siriuksen varjo ja muita runoja

Kimmo Räntilä on helsinkiläinen kirjailija, kääntäjä ja käsikirjoittaja, joka keskittyy käännöstyössään amerikkalaisen nykyrunouden suomentamiseen. Räntilän tuore suomennos on runovalikoima W. S. Merwin: Siriuksen varjo ja muita runoja, joka sisältää runoja W.S. Merwinin seitsemästätoista eri kokoelmasta. Merwinin tuotanto on laaja ja monipuolinen. Hän oli vakaasti sitä mieltä, että kirjoittamisen lisäksi on tehtävä konkreettisia tekoja luonnon monimuotoisuuden hyväksi. Hänen tuotantonsa kuvastaa hänen kehitystään teknisesti taitavasta nuoresta runoilijasta kantaaottavaksi luonnonsuojelijaksi ja sodanvastustajaksi. Merwinin runoudessa yhdistyvät taidokkaasti ja kiehtovasti inhimilliset kysymykset ja luonnon ilmiöt. 

Kirjaa on ostettavissa tapahtumassa 25 euron hintaan. Maksutapoina käy maksukortti, käteinen, MobilePay tai lasku.  

Lue lisää runovalikoimasta Kustannusliike Parkon sivuilta.

Tiedot

Päivämäärä:
8.4.2024
Aika:
17:30 - 18:30

Järjestäjä

SAM Helsinki

Tapahtumapaikka

Arkadia International Bookshop
Nervanderinkatu 11
HELSINKI, 00100
+ Google Map
Puhelin
0458539401