Tampere
Tampere Finnish-American Society was founded in 1948. Our goal is maintain and improve relationships between USA and Finland, make arrangements for events. USA’s and Finnish citizens can Join us.
Tampereen Suami-Amerikka yhristys on perustettu vuanna 1948. Tarkoituksemme on ylläpitää ja nääs eristää kulttuurisuhteita Yhrysvaltojen ja Suamen välillä, järjestäen erilaisii tilaisuuksia, joilla pyritään eristämään Yhrysvaltojen tiätämystä.
TAPAHTUMAKALENTERI
LIITY JÄSENEKSI
hallitus
Jaakko Barsk, Puheenjohtaja
Jukka Mäkelä, Varapuheenjohtaja
Raija Kestilä, Sihteeri
Timo Toivonen
Pipsa Suominen
Antti Selkee
Matti Höyssä
Erkki Salokangas
Jukka-Pekka Kinos
Tampereella tapahtuu
Vaalinäkymiä Jyrki Iivoselta
Valtiotieteen tohtori Jyrki Iivonen toimi Yhdysvalloissa Suomen Suurlähetystön poliittisista ja sotilaallisista asioista vastaavana ministerineuvoksena vuosina 1996-2000. Jyrki oli paikalla Suomalaisella Klubilla järjestämässämme Mika Hentusen tilaisuudessa 17.5.2023 ja sen perusteella laati oheisen analyysin Yhdysvaltojen poliittisesta tilanteesta mentäessä kohti seuraavia presidentin vaaleja.
Mielenkiintoinen analyysi on julkaistu osoitteessa https://www.tampereensuomalainenklubi.fi/blogi/24.5.2023-jyrki-iivonen-yhdysvaltain-vaalinakymat/
SAM Tampere Mahdollisuuksien torilla 18.5.2023
SAM Tampere osallistui yhdistysten yhteiseen Mahdollisuuksien tori-messutapahtumaan Väinö Linnan aukiolla Finlaysonin sisäpihalla torstaina 18.5.2023. Hallituksen jäsen Erkki Salokangas, joka on kuulunut yhdistykseemme koko miehuusikänsä, kertoi vieraille toiminnastamme tihkusateesta huolimatta hymyssä suin. Näytteilleasettajia oli 35.
17.5.2023 Mika Hentunen, miehemme Amerikassa
Ulkomaantoimittajana yli 30 vuotta toiminut Mika Hentunen (s. 1966) vieraili Helatorstain aattona luennoimassa Tampereen Suomalaisella Klubilla SAM Tampereen sekä klubin yhteistyönä. Illan virallisena teemana oli Suomi kiinnostaa Yhdysvalloissa.
Kauppatieteiden maisteri aloitti uransa 1991 lähtemällä lähes suoraan yliopistolta freelanceriksi Saksaan, missä hän oli ollut vaihto-opiskelijana ja osasi jonkun verran kieltä. Sittemmin hän on asunut viidessä maassa; Ranskassa, missä hän opiskeli journalistiikkaakin, Etelä-Koreassa, Brysselissä Belgiassa sekä USA:ssa yhteensä 10 vuotta.
Ensimmäisen Yhdysvaltain jakson 2001-2007 Hentunen työskenteli Maikkarin ja STT:n kirjeenvaihtajana. George Bush piti silloin valtaa Valkoisessa Talossa. Lähtö oli lentävä, sillä Hentusella ei ollut maahan tullessaan juuri mitään apuvälineitä ja viikko sen jälkeen rysähti: 9/11.
Toinen jakso Yleisradion kirjeenvaihtajana 2017-2022 muodostui ”täysin poikkeukselliseksi”, sillä se osui Donald Trumpin aikaan. Kausi oli hurja:
”Ei ollut mitään normaalia: Presidentti johti maata Twitterissä.” Washington Postin laskelman mukaan hän valehteli tai johti selkeästi harhaan 30 573 kertaa virkakaudellaan. Aikakautta leimasi Fake News.
”Totuuden puhumisen rima laski kaikilla tasoilla,” Hentunen summasi. ”Ilmapiiri muuttui Trumpin aikana ja se ei ole valitettavasti parantunut (Joe) Bidenin kaudella. Polarisaatio on jyrkentynyt.”
Viimeksi Mika Hentunen on työskennellyt Ylen Nato-kirjeenvaihtajana Brysselissä. Hän lähti heti tilaisuutta seuraavana sunnuntaina kohti Pekingiä, joka on hänen uusi komentopaikkansa.