Tampere

Tampereen Suomi-Amerikka Yhdistys on perustettu vuonna 1948. Tarkoituksemme on ylläpitää ja edistää kulttuurisuhteita Yhdysvaltojen ja Suomen välillä, järjestäen erilaisia tilaisuuksia, joilla pyritään edistämään Yhdysvaltojen tietämystä Tampereella ja Pirkanmaalla. Yhdistykseen voivat liittyä kaikki Suomen ja USA:n kansalaiset.

Tampere Finnish-American Society was founded in 1948. Our goal is maintain and improve relationships between USA and Finland, make arrangements for events. USA’s and Finnish citizens can Join us.

Tampereen Suami-Amerikka yhristys on perustettu vuanna 1948. Tarkoituksemme on ylläpitää ja nääs eristää kulttuurisuhteita Yhrysvaltojen ja Suamen välillä, järjestäen erilaisii tilaisuuksia, joilla pyritään eristämään Yhrysvaltojen tiätämystä.

TAPAHTUMAKALENTERI

LIITY JÄSENEKSI

hallitus

Jaakko Barsk, Puheenjohtaja 
Jukka Mäkelä, Varapuheenjohtaja 
Raija Kestilä, Sihteeri 
Timo Toivonen 
Pipsa Suominen 
Antti Selkee
Matti Höyssä 
Erkki Salokangas
Jukka-Pekka Kinos 

Tampereella tapahtuu

Vaalinäkymiä Jyrki Iivoselta

Valtiotieteen tohtori Jyrki Iivonen toimi Yhdysvalloissa Suomen Suurlähetystön poliittisista ja sotilaallisista asioista vastaavana ministerineuvoksena vuosina 1996-2000. Jyrki oli paikalla Suomalaisella Klubilla järjestämässämme Mika Hentusen tilaisuudessa 17.5.2023 ja sen perusteella laati oheisen analyysin Yhdysvaltojen poliittisesta tilanteesta mentäessä kohti seuraavia presidentin vaaleja.

Mielenkiintoinen analyysi on julkaistu osoitteessa https://www.tampereensuomalainenklubi.fi/blogi/24.5.2023-jyrki-iivonen-yhdysvaltain-vaalinakymat/

SAM Tampere Mahdollisuuksien torilla 18.5.2023

SAM Tampere osallistui yhdistysten yhteiseen Mahdollisuuksien tori-messutapahtumaan Väinö Linnan aukiolla Finlaysonin sisäpihalla torstaina 18.5.2023. Hallituksen jäsen Erkki Salokangas, joka on kuulunut yhdistykseemme koko miehuusikänsä, kertoi vieraille toiminnastamme tihkusateesta huolimatta hymyssä suin. Näytteilleasettajia oli 35.

17.5.2023 Mika Hentunen, miehemme Amerikassa

Ulkomaantoimittajana yli 30 vuotta toiminut Mika Hentunen (s. 1966) vieraili Helatorstain aattona luennoimassa Tampereen Suomalaisella Klubilla SAM Tampereen sekä klubin yhteistyönä. Illan virallisena teemana oli Suomi kiinnostaa Yhdysvalloissa.

Kauppatieteiden maisteri aloitti uransa 1991 lähtemällä lähes suoraan yliopistolta freelanceriksi Saksaan, missä hän oli ollut vaihto-opiskelijana ja osasi jonkun verran kieltä. Sittemmin hän on asunut viidessä maassa; Ranskassa, missä hän opiskeli journalistiikkaakin, Etelä-Koreassa, Brysselissä Belgiassa sekä USA:ssa yhteensä 10 vuotta.

Ensimmäisen Yhdysvaltain jakson 2001-2007 Hentunen työskenteli Maikkarin ja STT:n kirjeenvaihtajana. George Bush piti silloin valtaa Valkoisessa Talossa. Lähtö oli lentävä, sillä Hentusella ei ollut maahan tullessaan juuri mitään apuvälineitä ja viikko sen jälkeen rysähti: 9/11.

Toinen jakso Yleisradion kirjeenvaihtajana 2017-2022 muodostui ”täysin poikkeukselliseksi”, sillä se osui Donald Trumpin aikaan. Kausi oli hurja:

”Ei ollut mitään normaalia: Presidentti johti maata Twitterissä.” Washington Postin laskelman mukaan hän valehteli tai johti selkeästi harhaan 30 573 kertaa virkakaudellaan. Aikakautta leimasi Fake News.

”Totuuden puhumisen rima laski kaikilla tasoilla,” Hentunen summasi. ”Ilmapiiri muuttui Trumpin aikana ja se ei ole valitettavasti parantunut (JoeBidenin kaudella. Polarisaatio on jyrkentynyt.”

Viimeksi Mika Hentunen on työskennellyt Ylen Nato-kirjeenvaihtajana Brysselissä. Hän lähti heti tilaisuutta seuraavana sunnuntaina kohti Pekingiä, joka on hänen uusi komentopaikkansa.